От скоро налягането в картера започна да надига рабоша за маслото от тръбичката му.Четох темите за запушен маслен сепаратор и след като го извадих не можах да го отворя, защото е някаква пластмасова кутия и е капсолована.Продухвах го и според мен няма запушване,но ефект никакъв...Също така колата взе да губи масло и да пуши със син пушек,особенно като загрее.Като спра някъде по светофарите и направо кълбета от син дим.Стана така изведнъж,не постепенно.Иначе върви,пали ,никакви проблеми.Някакви идеи,какво се е прецакало?
Известие
Collapse
No announcement yet.
2.4жтд-повишено налягане на картерните газове
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kalashnikov Покажи съобщениеОт скоро налягането в картера започна да надига рабоша за маслото от тръбичката му.Четох темите за запушен маслен сепаратор и след като го извадих не можах да го отворя, защото е някаква пластмасова кутия и е капсолована.Продухвах го и според мен няма запушване,но ефект никакъв...Също така колата взе да губи масло и да пуши със син пушек,особенно като загрее.Като спра някъде по светофарите и направо кълбета от син дим.Стана така изведнъж,не постепенно.Иначе върви,пали ,никакви проблеми.Някакви идеи,какво се е прецакало?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеЧай малко сега - ако колата ти е от старите жтд-та първото място за проверка на картерните газове е пластмасовия преходник към входящия маркуч на турбината - този преход има съвсем малка дупка и обикновенно е запушена провери го и го разпробии поне на 7ммAlfa Romeo 159 2.4 JTDm
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Comment
-
Благодаря за съвета Вово,от там е било.Оправих отвора и сега спря да пуши.Мотора работи добре...няма счупени сегменти и др...Забавих се с отговора защото я тествам няколко дена вече за да съм сигурен.Предполагам и маслото ще спре да се губи,затова я понастъпвам здраво сега за да го засека.По-късно ще пиша и за него ама да напрая поне 500 км,то ш си проличи.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщениеЕе, браво.Отдавна не сме чели резултати от напъните в темите.Повечето са "чук и бег".
Не че и в софия не се случва постоянно де0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Със сигурност,симптомите са като за сериозен ремонт и ако бях отишъл в някой тукашен сервиз щяха да ме резнат от кръста.Ей това показва колко е полезен форума, особенно с компетентни мнения.Между другото ,колата засега не е бутнала от маслото видимо....около 400 км яко ръчкане...градско и извън гр.Преди отпушването към 1 л.на 500-600кмAlfa Romeo 159 2.4 JTDm
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеАма и аз те пратих в първи клас, а?Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеПросто видях че човека е от търново и реших да му спестя няколко основни ремонта при пишман майстори
Не че и в софия не се случва постоянно деsigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
Comment
-
Comment